Guidad tur i Gustavsberg

Guidad tur i hamnen

Från Strandvik till Kattholmen

Fanns det en Engelsk kanal i Gustavsberg? Vad har dagens snabbköpskorg med Gustavsberg att göra? Och varför blev Odelberg egentligen så viktig? Våra trevliga guider tar dig längs den guidade turen och ger dig en personlig insyn hur bruksorten Gustavsbergs kultur formades i takt med att orten växte och dess historia väcktes till liv. Guiden berättar och visar dig de viktigaste platserna mellan Villa Strandvik och Kattholmen som som har fått Gustavsberg att bli den härliga skärgårdsort den är idag.

Tillsammans med våra auktoriserade guider får du chansen att lyssna till berättelser om Gustavsberg som bruksort från förr till nu. Oavsett om du bor i Gustavsberg, har varit här tidigare eller har gäster på besök finns det många historier att berätta som ger dig en värdefull upplevelse.

 

Aktuella turer

Söndag 4 september kl 14.00

Fredag 29 september kl 12.00

 

Guider:
Lena Karmann är en rutinerad guide med rötter i det gamla polishuset sedan 40-talet och idag är hon bosatt på Ingarö. Öbo på en av Skärgårdens mindre holmar i tio år har gjort hennes ödmjukhet för skärgårdens befolkning stor.

Jenny Hebrant har guidning i blodet sen gymnasietiden, vintertid som landkrabba på Södermalm, sommartid på båt i Stockholms skärgård från norr till syd och långt ut till havs. Båda är engagerade auktoriserade Stockholmsguider med lång erfarenhet av guidningar i skärgården.

 

GUIDAD TUR

Pris: 195/pers

Arrangör: Värmdö Stories
Boka: varmdostories.se

 

Senaste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    • Inga kategorier